torsdag den 11. december 2008

Små vandbakkelser med jarlsbergost, spegeskinkekrem og kammusling

Hermed følger endnu en opskrift fra vores kogebog SMAGSTID - ny nordisk mad i sæson, der lige for tiden er på juletilbud til kun 149 kroner! Retten er forretten fra decembermenuen i bogen, hvor vi desuden laver vildsvinegryde med kartoffel/æblerøsti, hasselnød og grønkålskrem til hovedret og til dessert sveskekage med valnødder og sirup på juleøl.

Vandbakkelser med jarlsbergost, spegeskinkekrem og kammusling

Små vandbakkelser med jarlsbergost, spegeskinkekrem og kammusling
(4 pers.)
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 75 g mel
  • 2 æg
  • 40 g jarlsbergost (eller anden emmentalerost)
  • 2 skiver spegeskinke
  • 1 tsk. finthakket skalotteløg
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • æbleedikke
  • 8 store kammuslinger
  • fuglegræs* (kan evt erstattes med fx purløg)
  • olie
  • salt og peber
Bring mælken til kogepunktet i en gryde sammen med smør og lidt salt. Rør melet sammen med mælken i 4-5 min ved lav temperatur, til den slipper gryden. Afkøl dejen. Pisk æggene i et efter et. Skær 25 g af osten i små tern, og arbejd den grundigt ind i dejen. Form boller af dejen med en teske, og sæt dem på en smurt bageplade. Riv resten af osten ud over bollerne. Bag i 20-25 min ved 170 grader til bollerne er puffet op og gyldne.

Steg spegeskinken sprød på en pande i olie. Hak derefter spegeskinken og skalotteløget fint. Pisk cremefraichen stiv i en skål, og bland spegeskinken og skalotteløget i. Smag til med æbleeddike, salt og peber.

Salt kammuslingerne let, og steg dem på en varm pande i 30 sek. på hver side.

Anret med vandbakkelserne med spegeskinkekremen, kammuslingerne og fuglegræs.

* Fuglegræs er mest kendt og berygtet som ukrudt, så den er tilgængelig vidt og bredt. Men fuglegræs har faktisk en rigtig fin ærtesmag, og fungerer rigtig godt i salater. Fuglegræs har fået sit navn, da den ofte bruges som foder for fugle, fx høns.

Fuglegræs

mandag den 1. december 2008

Juletilbud på SMAGSTID

Så er det blevet 1. december, sneen vælter ned her i Norge, og der er juletilbud på vores kogebog SMAGSTID - ny nordisk mad i sæson hele december. 

Bogen koster normalt 269, men kan nu fåes på juletilbud for kun 149 kr! 

Så er der vist ingen tvivl om, hvad der skal under træet i år, da det må være årets gastronomiske julegavekup :-)

Bogen kan bestilles på forlagets hjemmeside her eller hos din lokale boghandel.