tirsdag den 3. marts 2009

Gravad laks med akvavit

Gravad laks med akvavit

(8 pers.)

  • ca. 1 kg laksefilet (1 side)
  • 1/2 tsk. sorte peberkorn, friskmalet
  • 3 spsk. tørret dildspidser
  • 200 g hvidt sukker
  • 200 g fint havsalt
  • 1/4 dl akvavit

Tag ben ud af fisken, og dup den tør. Lad skindet blive på. Bland sukker, havsalt og dild sammen. Drys lidt af blandingen i bunden af bradepanden (vælg en bakke eller bradepande, som passer i størrelse til fisken). Læg fisken med skindsiden nedad, og kom resten af krydderiblandingen over. Stænk akvavitten ud over laksen, og læg et stykke bagepapir tæt henover. Marinér på køl i 1 til 2 døgn. Server laksen i meget tynde skiver på en skive ristet surdejsbrød. Server laksen med relish eller den typiske dildsovs til gravad laks. Varier akvavitten for forskellige typer gravad laks.