onsdag den 20. maj 2009

Nordisk Spisehus

Jeg var for kort tid siden forbi Rikke Malling og Thorsten Schmidts Nordisk Spisehus i Århus til frokost sammen med konen. Det var med forventningerne lidt i vejret, at vi besøgte stedet, da gourmetrestauranten Malling & Schmidt længe har stået i toppen på to-do-listen over restauranter, der MÅ besøges. Nordisk Spisehus er helt sin egen, men vi håbede på, at lidt af visionerne og lysten til at eksperimentere fra M&S havde smittet af på spisehuset.


Vi blev modtaget af en noget fraværende og uinspireret betjening i et næsten tomt spisehus; et tre mand stort forretningsmøde i et hjørne af spisehuset udgjorde resten af dagens klientel. Vi blev placeret og fik hurtig vand på bordet og serveret lidt brød og koldpresset rapsolie, mens vi studerede menukortet. Brødet var saftigt og sej i krummen, og olien velsmagende. Vi besluttede os for henholdsvis en pålægsplanke og en laksesalat, og da vi havde lidt at fejre besluttede vi os for, at der skulle en glas cava til.


Ved siden af os på et bord blev laksen til salaten lynrøget med lidt hø under en osteklokke, mens resten af maden blev gjort klar i køkkenet. Det var lidt tilfældigt, at vi opdagede, at der blev røget ved siden af os, og man kunne måske godt henlede opmærksomheden på det, når man foretager et sådan lille show som en del af tilberedningen.


Den hørøgede laks blev serveret med en blandet grønsalat, multebærkompot, skyrdressing, syltede kanelæbler og rødløg. Laksen havde en fin og let røgsmag, men multebærkompotten var lidt kedelig og fremhævede ikke det fine bær nok. Æblerne var et sjovt indspil, og generelt var retten reel og med rene friske råvarer, men alt i alt lidt for banal.


Pålægsplanken bestod af en god klat flødet leverpostej, rullepølse og to typer salami. Hertil blev der serveret to slags brød; små stykker papirtyndt og sprødristet rugbrød samt et krydret knækbrød. Brødene var fine og velsmagende, men der var lige i underkanten af brød til alt pålægget. Det eneste tilbehør til pålægget ud over brødet var skiver af løg og lidt karse. Både postejen og pølserne var velsmagende omend lidt uinspirerede i smagen. Hele serveringen fremstod igen reel men banal.


Vi havde forventede os mere af Nordisk Spisehus, og det var lidt skuffede, at vi forlod stedet. Konceptet er tydeligvis at tilbyde et traditionelt nordisk alternativ til de mange etniske frokost- og aftentilbud i byen, men der manglede lidt inspiration og et niveau ud over en normal hjemmesmurt madpakke for at Nordisk Spisehus bliver et genbesøg værd for os. De små tiltag ud over normalen for vage og for få. Jeg håber, at vi ramte stedet på en uheldig dag, og at betjeningen på stedet normalt er lidt mere levende (i live), men efter vores oplevelse kan der desværre ikke gives anbefaling om at besøge Nordisk Spisehus. Men vi ser stadig frem til at besøge M&S til en revance.


1 pålægsplanke

1 laksesalat

2 glas cava

- 412 kr


Nordisk Spisehus

MP. Bruunsgade 31

8000 Århus C

www.nordiskspisehus.dk

5 kommentarer:

Klidmosteren sagde ...

Det lyder godt nok lidt halvkedeligt det i fik. Min mand har været der en enkelt gang til aften og syntes at det var lækkert, men ikke helt prisen værd.

På fredag skal vi på Malling & Schmidt for første gang, så der har vi skruet forventningerne godt op. Jeg tror at det bliver en kæmpe oplevelse :-)

Må jeg ha´ lov at spørge hvad der er dit foretrukne spisested i Århus?

Mvh Malou

Lars sagde ...

Hej Malou

Ja, det var en lidt trist oplevelse og ikke helt prisen værd. Jeg har som sagt stadig M&S til gode, men er sikker på, at det bliver en kæmpe oplevelse.

Jeg er ikke selv fra Århus, så jeg har ikke været så vidt omkring blandt de århusianske spisesteder, men kan på det varmeste anbefale et besøg hos brødrene Koch på havnen, hvis ikke du har været der endnu. Også i den prisede ende, men hver en øre værd:
http://www.kocherier.dk/

Desuden så hører jeg rigtig pæn snak om Brassserie Ferdinand og Restaurant Et samt Bistro 65, så dem har selv planer om at skulle forbi inden for overskuelig tid.

Dbh
Lars

Klidmosteren sagde ...

Hej Lars

Brødrene Koch er bestemt også på listen over steder jeg gerne vil svinge bestikket :-)

Jeg kan love dig at 'Klassisk 65' er et besøg værd. Hvis du har lyst kan du læse min anmeldelse af stedet her.

Mvh Malou

Anonym sagde ...

Min kæreste blev færdig som kandidat og jeg havde inviteret ham med på Nordisk spisehus om aftenen de 2 oktober. Vi havde hørt utrolig meget godt om stedet, så selv om vi er studerende ville vi gerne bruge lidt ekstra på at fejre hans kandidatur. Vi kommer ind og bliver anvist til vores bord. Vi er forventningsfulde og glæder os til en dejlig aften. Efter 10 min har vi stadigvæk ikke fået et menukort og får fat i en forvirret og utiltalende ung pige. Da vi er klar til at blive betjent har de slet ikke de muslinger vi gerne ville have til forret:( Vi bestiller dog noget andet og en let spumante. Efter 45 min har vi stadigvæk ikke vores vores forret, og de bliver ved med at sige at dete r på vej. Det eneste vi har bestilt er en let salat med laks. Vi får hverken tilbudt brød el. lignende. Allerede der er vi lidt irriteret. Endelig kommer forretten og så er den bare mikroskopisk lille. Virkelig skuffende og slet ikke de 180 kroner hver pr. stk. Vi venter endnu en halv time og så kommer hovedretten. Den er noget bedre, men ikke overdrevent interessant. Vinen er dog god. Vi vælger at bestille dessert,hvilken dog er rigtig god. Men dette besøg på restauranten som vi havde set meget frem til kommer ikke til at gentage sig. Virkelig dårligt. De havde for travlt med at lave mad ud ad huset i stedet for at koncentere sig om de kunder, der var i restauranten. Parret ved siden ad os valgte endda at gå. Så nej stedet er ikke 1700 kroner hver, så vi vil ikke gentage fiaskoen.

Lars sagde ...

Øv, endnu en skuffelse fra Nordisk Spisehus. Virker som om at alle deres kræfter bliver sat ind når det gælder anmelderbesøg, business lunches og mad ud af huset. Jeg var også meget skuffet over betjeningen, som jeg oplevede som uengageret og utiltalende. De 1700 skulle i vist have brugt på Ferdinand i stedet, som er mit valg for næste gang, jeg skal spise ude i Århus:
http://www.hotelferdinand.dk/ferdinand/index.html