Tilbehør til ostebordet (opskrift af Frantz som gæstekok hos Arla)
- 100 g blandede svampe , fx kantarel, kejserhatte og bøgehatte
- 2 små chalotteløg (ca. 25 g)
- 1 lille fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk friske timianblade
- 3 spsk sukker
- 1 tsk balsamicoeddike
- 125 g brombær
Rens svampene, pil løg og hvidløg. Skær det hele i rustikke stykker. Lad olien blive varm i en sauterpande og sauter svampe og løg ved jævn varme i ca. 4 min.Tilsæt timian, sukker og eddike og lad det koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt brombær og kog i yderligere 2 min. - eller til brombærrene har afgivet lidt saft - de må ikke koge ud. Tilsæt ¼ tsk groft salt og smag til. Lad chutneyen afkøle tildækket i køleskabet.
Ved serveringen: Anret ost og chutney på tallerkener. Drys med groft salt og friskkværnet peber.
Tips: Chutneyen kan indgå som tilbehør på et ostebord - den smager godt til de fleste oste.
Chutneyen kan opbevares tildækket i køleskabet i 4-5 dage.
Foto: Karoline køkkenet
Ingen kommentarer:
Send en kommentar