torsdag den 19. april 2012

Chutney på svampe, brombær og timian


Tilbehør til ostebordet (opskrift af Frantz som gæstekok hos Arla)

  • 100 g blandede svampe , fx kantarel, kejserhatte og bøgehatte
  • 2 små chalotteløg (ca. 25 g)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk friske timianblade
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk balsamicoeddike
  • 125 g brombær

Rens svampene, pil løg og hvidløg. Skær det hele i rustikke stykker. Lad olien blive varm i en sauterpande og sauter svampe og løg ved jævn varme i ca. 4 min.Tilsæt timian, sukker og eddike og lad det koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt brombær og kog i yderligere 2 min. - eller til brombærrene har afgivet lidt saft - de må ikke koge ud. Tilsæt ¼ tsk groft salt og smag til. Lad chutneyen afkøle tildækket i køleskabet.

Ved serveringen: Anret ost og chutney på tallerkener. Drys med groft salt og friskkværnet peber.

Tips: Chutneyen kan indgå som tilbehør på et ostebord - den smager godt til de fleste oste.

Chutneyen kan opbevares tildækket i køleskabet i 4-5 dage.

Foto: Karoline køkkenet


Ingen kommentarer: