fredag den 21. maj 2010

Salat med appelsiner og blåskimmeldressing

Så begynder det at ligne sommer udenfor. Her en lækker sommersalat med masser af smag. Vi skovlede salaten ned på terrassen i går sammen med et godt glas hvidvin, klart anbefalelsesværdigt:

Salat med appelsiner og blåskimmeldressing

Salat med appelsiner og blåskimmeldressing
(2 pers.)
  • 2-3 appelsiner (afhængig af størrelsen)
  • 2-3 spsk. god blåskimmelost
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1 spsk. jordnøddeolie
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 2-3 skiver daggammelt brød
  • koldpresset olivenolie
  • 2 hoveder hjertesalat
  • 1 godt bundt brøndkarse
Start med at skære appelsinerne fri for skræl, og derefter i skiver. Gem lidt af den overskydende saft til dressingen.

Bland en dressing ved at røre blåskimmelosten godt ind i cremefraichen. Smag til med jordnøddeolie, appelsinsaft, salt og peber. Lad dressingen hvile i køleskabet, mens resten gøres klar.

Skær brødskiverne i store grove tern, og brun dem på en varm pande med en god sjat jomfru olivenolie. Drys croutonerne med friskkværnet peber og godt med salt. Lad dem køle af.

Riv salaten i grove stykker. Vend salaten godt med blåskimmeldressing. Anret den på et stort fad, og top op med appelsinskiver, croutoner og godt med brøndkarse. Smag til med lidt jomfru olivenolie, salt og peber. Og så ud i solen, mens den er her!

Ingen kommentarer: