Foto: Frantz Maurice Scott Lundby
Den sunde januar frikadelle
(4 pers.)
- 225 g hakket kalv/flæskekød
- 1 løg (80 g)
- 100 g Jordskokker
- 1/5 rødkål (150 g)
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 spsk. balsamisk blommeeddike
- 2 cl rød ålborg snaps ( kryddersnaps eller hjemmelavet bjesk kan bruges)
- 40 g havregryn
- salt og peber
Rør kødet sejt sammen med 1-2 tsk salt i en skål.
Riv løget og jordskokkerne på et rivejern. Hak rødkålet fint.
Kom grøntsagerne ned i skålen. Tilsæt mælk, æg, blommeeddike, snaps og havregryn i skålen. Kom godt med peber i skålen, og rør det hele sammen til en god frikadellefars.
Steg frikadellerne, og server dem sammen med brød, salat, dressing, chutney eller lign.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar