Her kommer den første opskrift i år, og der vil følge rigtig mange hele 2009. Den første opskrift er en rigtig vitaminbombe med en masse af januars rodfrugter. Den smager både kraftigt, rundt og fyldigt. Den har en smule sødme fra rodfrugterne, men er fint afbalanceret med god hjælp fra humlen i hvedeøllen. Det er en suppe, du burde lave til alle vennerne/veninderne en rigtig kold dag her i januar!
Foto: Frantz Maurice Scott Lundby
Rødbede/jordskokkesuppe
(6 pers.)
- rapsolie
- 1 stor rødbede (365 g)
- 2 løg (225 g)
- 2 gulerødder (175 g)
- 1/5 hvidkål (250 g)
- 3 fed hvidløg
- 1 porre (180 g)
- 2 stængler bladselleri (70 g)
- 7 jordskokker (325 g)
- 2 spsk. balsamisk blommeeddikke
- 30 cl. hvedeøl
- 1 1/2 dl hønseboullion
- 3 laurbærblade
- 2 spsk. hakket timian
- 6 spsk. cremefraiche 9%
- 6 spsk. hakket purløg
- salt og peber
Skær alle grøntsagerne i rustikke stykker.
Steg rødbederne 4-5 min. i rapsplie i en stor gryde.
Tilsæt løg, gulerødder og hvidkål, og steg dem med i yderligere 2 min.
Kom resten af grøntsagerne i gryden, og hæld balsamicoen, hvedeøllen og hønseboullionen ved. Tilsæt laurbærblade og hakket timian.
Kog grøntsagerne i en time, og blend derefter suppen helt lind i en blender eller med en stavblender.
Smag til med salt og peber.
Server med cremefraiche og hakket purløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar