lørdag den 8. maj 2010

Okseragout med hvide bønner

Der har været stille lidt længe her på bloggen, men her får i lige en lille nem opskrift på en lækker ragout med oksekød og hvide bønner, som jeg lavede i går:

Okseragout med hvide bønner

Okseragout med hvide bønner
(2 pers.)
  • ca. 300 g oksesmåkød
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk. friskhakket oregano
  • 1/2 dl rødvin
  • 1 1/2 dl mosede tomater (fra flaske)
  • 1 dåse hvide butterbeans (drænet)
  • 2 spsk. sorte oliven af god kvalitet
  • 1-2 spsk. koldpresset jomfru olivenolie
  • parmesan
  • salt og peber
Brun oksekød i lige dele smør og olivenolie ved mellemhøj varme (lad vær med at rode for meget rundt i det, men lad det brune stille og roligt). Krydr med peber. Tilsæt hvidløg og oregano, og lad det svitse ca. 1 min sammen med kødet.

Tilsæt så 1/2 dl rødvin, og lad det koge 1-2 min. Tilsæt det mosede tomat, og lad retten simre ca. 2 timer ved helt lav varme. Lad bønner og oliven simre med de sidste 5 minutter.

Smag retten til med salt, peber og et par spsk. god olivenolie. Server ragouten med friskrevet parmesan udover og gerne lidt godt brød til.

Ingen kommentarer: