Lokale sæsonvarer kan sagtens blive til lækker og eksotisk mad. Her en hurtig og nem ret med hvidkål, svampe og porre:
Svampe og kål i soya
Svampe og kål i soya
(2 pers.)
- 250 g markchampignon
- ca. 1/4 hvidkålshoved
- 1 porre
- 1/3 dl soya
- 1/4 dl østerssauce
- 1/4 dl fiskesauce
- 1/4 dl risvin eller madsherry
- 1 tsk. chiliflakes
- 1 fed hakket hvidløg
- jordnøddeolie
Skær svampe og kål i skiver. Snit den rensede porre fint (brug både det hvide og det lysegrønne men kassér den øverste mørkegrønne del). Bland soya, østerssauce, fiskesauce og risvin i en lille skål.
Varm en stor sauterpande eller wok godt op. Tilsæt lidt olie og svits svampene godt. Tilsæt så den snittede kål, halvdelen af den fintsnittede porre, chiliflakes og hakket hvidløg. Lad kålen svitse, til den begynder at falde sammen. Tilsæt soyablandingen, og lad retten koge ind til kålen er mør med lidt bid (ca. 5-10 minutter).
Dryp retten med lidt jordnøddeolie og top med resten af den fintsnittede porre. Server med ris til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar