tirsdag den 8. juli 2008

Grillet jomfruhummer med citronverbena-mayonaise

Grillede jomfruhummere
Foto: Frantz Maurice Scott Lundby

Når jeg skal lave rigtig sommermad er det som regel med fisk eller skaldyr. Jeg er helt vild med skaldyr, specielt den danske jomfruhummer, som er så fin i smagen og fast i kødet.
Forleden aften var det sådan en af de rigtige sommeraftener, som man husker dem. Denne aften fortjente noget godt. Det blev til jomfruhummer på grill med nybagte flutes og citronverbena-mayonaise. Dertil fik vi et par kolde flasker hvidvin. Det var mig selv, Mikkel og min søde Heidi.

Her følger en opskrift på citronverbena-mayonaise, som var et hit dertil.

Citronverbena-mayonaise
Foto: Frantz Maurice Scott Lundby

Citronverbena-mayonaise
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. lime/citronsaft
  • 2 dl. vindruekerneolie
  • 1 tsk. hakket citronverbena
  • salt og peber
Pisk æggeblommerne sammen med sennep, eddike og limesaft. Pisk vindruekerneolien i, i en tynd stråle til den er tyk og cremet. Kom citronverbena i og smag til med salt og peber.

Grill hummerne i ca 4-5 minutter i alt på en meget varm grill, og server dem med nybagt brød og mayonaisen.


Heidi piller forventningsfuld skallen af hummeren
Foto: Frantz Maurice Scott Lundby


Foto: Frantz Maurice Scott Lundby

Jomfruhummersæsonen starter så småt her i juli og når sit højdepunkt i august, hvor det bl.a. fejres med diverse gilder rundt omkring. På Læsø er der en desideret festival, hvor hummeren er omdrejningspunktet. Folk valfarter til øen for at mæske sig i sommerens måske fineste spise! Det er helt klart værd at tage til øen - go fornøjelse!

1 kommentar:

dp sagde ...

Frantz, your previous post piqued my interest as I've never heard of lemon verbena. And since reading it, I've seen a couple of other bloggers discuss it. Here it is being used for ice cream.

Now I'm going to seek out this herb to try.