lørdag den 5. juli 2008

Hurra for Norge!

Hurra for Norge! I onsdags blev den første europamester i kogekunst kåret i Stavanger, da Bocuse d'Or afholdte sit første europamesterskab, og det blev norske Geir Skeie, der løb af med sejren.

Forretten fra vindermenuen: Laks bakt i avocado og nori med eggeblomme "gribiche" og sprødstegt gravlaks med syltede grøntsager og æblepuré - foto fra www.bocusedor.com

Pudsigt nok, så huserer Geir Skeie i det daglige på Midtåsen i Sandefjord, hvor vi bor for tiden. Midtåsen er en del af Solvold-koncernen i Sandefjord, der består af caféen SMAK (jeg tidligere bragt opskriften på en lille salat, der har hentet inspiration derfra, som du kan se her), gourmetrestauranten Solvold og så Midtåsen, der er et helt specielt sted placeret i Anders Jahres (tidligere norsk shippinggigant) gamle herskabshus. Stedet er normalt kun åbent for selskaber, men en gang i mellem så åbner de også dørene for specialarrangementer, hvor man kan komme med som enkeltperson. Vi har været på både SMAK og Solvold, men endnu ikke på Midtåsen. De havde en specialarrangement i maj eller juni, tror jeg det var, hvor man kunne være med til at prøvekøre Geir Skeies menu til Bocuse d'Or, som vi kraftig overvejede at tage med til, men alligevel ikke gjorde ... fortrudt!

Hovedretten fra vindermenuen: Lam med saddel og lår med estragon og rodfrugter, lammerullepølse med abrikos, lammepølse og glaseret brissel samt lammenyre og løg - foto fra www.bocusedor.com

Men også hurra for Danmark, og hurra for Sverige, ja, hurra for norden og det nordiske køkken, da det foruden en førsteplads til Norge også bragte en andenplads til Danmark (Jesper Kure) og en tredjeplads til Sverige (Jonas Lundgren).

Besøg Bocuse d'Ors egen hjemmeside her, hvor man blandt andet kan se billeder af alle retterne fra Stavanger og alle de deltagende kokke her.

Ingen kommentarer: