lørdag den 9. august 2008

Melonmartini !!!

Der gik lidt hyggefest i den for Lene og mig i går aftes, så vi fik kigget dybt i drinksbogen, og jeg bliver simplethen nødt til lige at videregive den her helt simple lille perle, der kun kan sprede glæde og fest omkring sig: Mens sommer lige holder en lille pause, er det her ren sommer på glas (opskriften er adapteret fra Ben Reeds "Små ideer til cocktails - oppskrifter og serveringstips"):

Melonmartini
(2 pers.)
  • 1 dl vodka
  • to tykke skiver godt moden vandmelon
  • evt. lidt sukkerlage (1 del sukker kogt op med 1 del vand)
  • 6-8 isterninger
Skær to tykke skiver af en godt moden vandmelon i små stykker. Put dem ned i en shaker, og knus dem forsigtigt med en drinksmuddler eller fx en ske. Tilsæt ca. 6 isterninger, vodka og evt. lidt sukkerlage, hvis melonen ikke er fuldmoden. Ryst blandingen godt, og si den over i to isede martiniglas (og hvis man ikke lige har fået smidt martiniglas i fryseren, så går det også i et hvert andet glas, men tilsæt så evt. en ekstra isterning til glassene for at holde drinksene godt kolde). Pynt glassene med en tynd skive vandmelon. Helvedes simpelt, og hulens velsmagende!

Melonmartini

2 kommentarer:

dp sagde ...

I've been known to drink a fair share of watermelon martinis :-)I'm not crazy about the fruit itself, but throw in some alcohol and blend it up...yum!

BTW, you may try adding some crushed mint. double yum.

Lars sagde ...

Tak for tippet, Darlene. Jeg var allerede selv i gang med at arbejde videre på opskriften i hovedet, netop med mynte eller anden urt... så næste gang... og det kan ikke vare længe :-)