mandag den 12. januar 2009

Et tip til januarbrunchen!

Jeg deler her en opskrift med jer, som jeg synes er ret god som en del af søndagsbrunchen eller som et måltid sammen med et stykke ristet rugbrød, en god dresseing, relish eller lign. Opskriften er lavet ud fra den typiske spanske ret "tortilla", som er blevet til en nordisk knoldselleri/porre æggeret.

Foto: Frantz Maurice Scott Lundby
Knoldselleri/porre æggeret
(2 pers.)
  • 1/5 knoldselleri (180 g)
  • 1 løg (60 g)
  • 1 fed hvidløg
  • rapsolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 porre (65 g)
  • 3 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 1 spsk. hakket timian
  • salt og peber
Tænd ovnen på 175 grader.
Skær sellerien i tynde skiver og blancher dem i letsaltet vand i 2 min.
Hak løget i rustikke stykker og hvidløget fint.
Sauter løg og hvidløg i rapsolie i en pande.
Hæld æblecidereddiken på.
Hak porren fint og kom den i panden sammen med sellerien.
Pisk æg sammen med mælk. kom timian, en smule salt og peber i blandingen.
Hæld æggeblandingen over grøntsagerne.
Bag æggeretten i ovnen i 5-7 min.

Serveres til brunchen eller sammen med ristet rugbrød, dressing, relish eller lign.

Ingen kommentarer: