tirsdag den 13. januar 2009

Vitaminholdige Kødboller

Foto: Frantz Maurice Scott Lundby

Den sunde januar frikadelle
(4 pers.)
  • 225 g hakket kalv/flæskekød
  • 1 løg (80 g)
  • 100 g Jordskokker
  • 1/5 rødkål (150 g)
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk. balsamisk blommeeddike
  • 2 cl rød ålborg snaps ( kryddersnaps eller hjemmelavet bjesk kan bruges)
  • 40 g havregryn
  • salt og peber
Rør kødet sejt sammen med 1-2 tsk salt i en skål.
Riv løget og jordskokkerne på et rivejern. Hak rødkålet fint.
Kom grøntsagerne ned i skålen. Tilsæt mælk, æg, blommeeddike, snaps og havregryn i skålen. Kom godt med peber i skålen, og rør det hele sammen til en god frikadellefars.
Steg frikadellerne, og server dem sammen med brød, salat, dressing, chutney eller lign.

Ingen kommentarer: