mandag den 16. juni 2008

Filet af sommerbuk med tomat/aspargesskum

Vores kogebog – SMAGSTID – er bygget op omkring årets 12 måneder med en forret, hovedret og dessert til hver måned. I hver måned har vi taget udgangspunkt i lokale råvarer i sæson.

Som en lille appetitvækker i forhold til kogebogen, så bringer vi i hver måned en enkelt opskrift fra de forskellige månedsmenuer fra kogebogen. I juni lavede vi hummersalat med tykmælksdressing til forret, sommerbuk til hovedret og friteret hyldeblomst med jordbær til dessert. Her får i opskriften på sommerbuk:


Filet af sommerbuk med tomat/aspargesskum og nye kartofler

500 g små nye kartofler
1 bdt. hvid asparges
250 g små cherrytomater
1/4 l fløde
2 sommerbukfileter
persille
smør
salt og peber

Rens kartoflerne, og halvér dem. Lad de halverede kartofler stege i smør ved mellem varme ca. 20-30 min i en gryde, eller til de er møre og let brunede. Drys godt med salt ud over kartoflerne.

Skræl det yderste lag af de hvide asparges, og læg skrælstrimlerne til side. Fortsæt med at skrælle aspargesene i strimler, og læg dem i isvand.

Tag 6 cherrytomater til side. Klem og mos saften af resten af tomaterne gennem en sigte ned i en gryde. Tilsæt fløden, de yderste skrælstrimler fra aspargesene, salt og peber, og kog ind til en kremet sovs. Si sovsen og hold den varm.

Dup sommerbukfileterne tørre, og krydr dem godt med salt og peber. Brun fileterne i smør på en pande – 3-4 min på hver side. Pak fileterne i sølvfolie, og lad dem hvile i 5 min.

Skær sommerbukfileterne i 2 cm brede skiver, og anret med sovsen, de stegte kartofler, cherrytomaterne og aspargesstrimlerne. Drys med hakket persille.

Lige en lille tilføjelse: Jeg fik det mest fantastiske stykke sommerbuk på Molskroen, hvor den blev serveret med friske oreganoblade, hvilket fungerede perfekt – så det er ikke tjekket endnu, men næste gang, jeg selv laver opskriften her igen, bliver det nok med frisk oregano i stedet for persille.

Ingen kommentarer: