tirsdag den 17. juni 2008

Tunsalat a la SMAK

Min, og bestemt også min kone Lenes, klart foretrukne cafe her i Sandefjord er SMAK, som er en del af et lille madhus, der både indeholder cafeen SMAK, gourmetrestauranten Solvold og en mindre delikatesse (med syndig god is og sorbet). En yndet lørdagsaktivitet er at shoppe lidt rundt i byen og så forbi SMAK og få en af deres lækre salater eller andet godt fra menukortet.

Her følger opskriften på en fyldig og smagsfuld sommersalat, der er inspireret af en af klassikkerne på kortet hos SMAK:

Tunsalat a la SMAK
(4 personers forret eller 2 personers hovedret)
  • olivenolie
  • citronsaft
  • salt og peber
  • blandede salater (egeblade, frillice, radiccio o.lign.)
  • 1 ds. tun i olie (vælg god kvalitet, det betaler sig)
  • 1 avocado
  • kroutoner
  • 1 rød peberfrugt
  • små sorte oliven med sten (fx nicoise-oliven)
  • 2 kogte æg
  • 1/4 rødløg


Skær peberfrugten i skiver og rens for frø og membran. Gril peberfrugten i ovnen til skindet er godt brændt. Køl peberfrugten af i en frysepose (hjælper med til at løsne skindet fra kødet). Pil skindet af, og skær peberfrugten i mindre stykker.

Gril grove kroutoner af daggammelt brød dryppet med olivenolie, og drysset med salt og peber.

Skær æggene i både, og rødløget i papirtynde skiver. Halver avocadoen, fjern kernen og skær avocadoen i mindre både og fjern så skallen. Skær bådene i mindre stykker og vend dem med lidt citronsaft.

Pil salaterne i små stykker, og fordel dem i et stort fad. Dryp med olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Tilsæt rødløgsskiverne, og bland det godt sammen. Fordel avocado, grillet peberfrugt, oliven, æg, tun og kroutoner ud over salaten. Drys ekstra olivenolie ud over salaten.

Salaten i den ene hånd og et glas koldt hvidvin i den anden, og så ud på terrassen.

Ingen kommentarer: